In de zomer is het weer tijd voor evenementenbezoek. En in mijn geval zijn het vaak roze evenementen. De Roze Zaterdag is mijn vaste uitje geworden op de laatste zaterdag in juni.

De Roze Zaterdag wordt elk jaar in een andere stad georganiseerd. Zo heb ik de afgelopen jaren al heel wat Nederlandse Steden leren kennen. Dit jaar is de Roze Zaterdag op 24 juni in Zwolle.

En Sietse en ik zijn natuurlijk van de partij. We maken er een heel weekend van en logeren in hotel Fidder.

Voor mij is het niet alleen een uitje. Als bestuurslid van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland heb ik ook een aantal representatieve taken en met de ABVAKABO homo/lesbische leden loop ik mee in de parade. En ook achter de stand zal ik mijn neus laten zien.

Sinds 2000 ben ik actief in EPOA wat staat voor European Pride Organisers Association.

EPOA is een netwerkorganisatie van organisatoren van Prides(Roze Zaterdagen) in Europa.

En sinds 2003 zit ik daar in het bestuur. Bepaalt de Stichting Roze Zaterdagen Nederland waar de Roze Zaterdag in Nederland komt. EPOA doet dat voor Europride. Dit jaar is Europride op 1 juli in London. En volgend jaar in Madrid. London kan ik helaas niet bezoeken dit jaar maar Madrid zal ik wel zien voor de jaarlijkse EPOA-conferentie in oktober.   

Ook Utrecht heeft zijn eigen roze festival, het  Midzomergrachtfestival. Afgelopen zaterdag hebben Sietse en ik er nog een restje van meegekregen. Op de Oudegracht tussen Bodytalk en Chueca (de vroegere Wolkenkrabber) lag een ponton waarop optredens en dj's te beluisteren waren.

De aansluitende feesten hebben we gemist omdat we te moe waren na een middagje rosé aan zee in Scheveningen.

 
MODx Content Manager »

« MODx Parse Error »

MODx encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« Execution of a query to the database failed - Out of range value for column 'visitor' at row 1 »
      SQL: INSERT INTO `sietse_lorijnnet`.modx_log_access(visitor, document, timestamp, hour, weekday, referer, entry) VALUES('4243103914', '52', '1716155242', '17', '0', '1654365787', '1')
      [Copy SQL to ClipBoard]
 
Parser timing
  MySQL: 0.0041 s s(9 Requests)
  PHP: 0.0423 s s 
  Total: 0.0464 s s